Ζωή χωρίς Πάθη

 

 ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΗ (2019)

«Η λέξη “πάθος” προέρχεται από το ρήμα “πάσχω” και στην κοινή γλώσσα σημαίνει κάτι το οποίο μας κάνει να υποφέρουμε … Για την Ορθόδοξο Εκκλησία δεν υπάρχουν ασυγχώρητες αμαρτίες. Ακόμα και τα φοβερότερα αμαρτήματα συγχωρούνται, εάν υπάρχει πραγματική μετάνοια και διακοπή της αμαρτίας»,  διαβάζουμε στο προλογικό σημείωμα του νέου βιβλίου της Χ.Φ.Ε., το οποίο εκδόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών της «Παρεμβολής», περιλαμβάνοντας μια σειρά άρθρων που δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά στο περιοδικό.

Αυτό που κάνει ξεχωριστή την νέα έκδοση είναι η πληρότητα αλλά και το ευσύνοπτο, στοιχεία που εξυπηρετούν το στόχο κάθε έκδοσης της Χ.Φ.Ε.: να είναι προσιτό και εύληπτο στον νέο άνθρωπο που δεν είναι εξοικειωμένος με τη γλώσσα και τον όγκο των πατερικών κειμένων. Έτσι, στις μόλις 55 σελίδες του βιβλίου αναλύονται τα βασικότερα πάθη που βασανίζουν την ψυχή, απακαλούμενα και ως «θανάσιμα», με μια συνοπτική παρουσίαση καθενός, την προσέγγιση των αιτίων που το προκαλούν και των τρόπων υπέρβασής του, σύμφωνα με τη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας μας.

Ο αναγνώστης της έκδοσης αυτής, αφού διευκρινίσει την έννοια του πάθους και της δυνατότητας να ζήσει ελεύθερος, χωρίς πάθη, με τα όπλα που παρέχει η Ορθόδοξη Εκκλησία, μπορεί να ψηλαφίσει ειδικότερα τα πάθη της γαστριμαργίας, της πορνείας, της φιλαργυρίας, της οργής, της λύπης, της ακηδίας, της κενοδοξίας και της υπερηφάνειας, καθώς και τις συμβουλές των Πατέρων για να λυτρωθεί από αυτά.

Το βιβλίο αυτό,  αν και ιδανικό για τον φοιτητή που δεν έχει ιδιαίτερη εξοικείωση με την πατερική βιβλιογραφία, είναι πλούσιο σε αγιογραφικές και πατερικές παραπομπές, στοιχείο που το καθιστά εξίσου ωφέλιμο και στον αναγνώστη που έχει εντρυφήσει στον θεολογικό μας πλούτο. Άλλωστε, δεν περιλαμβάνει προσωπικές θεολογικές απόψεις, αλλά την αποκρυστάλλωση και σταχυολόγηση του πατερικού πλούτου για το θέμα, με πλήρη τεκμηρίωση κατά την προσέγγιση κάθε πάθους. Γι’ αυτό και κάθε κεφάλαιο συνοδεύεται στο τέλος του από «ενδεικτική βιβλιογραφία» για τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

Το βιβλίο κυκλοφορείται με ματ εξώφυλλο, σε έγχρωμο χαρτί velvet 300 gr. και διάσταση 12 Χ 17 εκ. Τιμάται 5 ευρώ.

Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία:

  • «Πολιτεία» (Ασκληπιού 1-3)
  • «Ζωή» (Καρύτση 14)
  • «Εν Πλω» (Εμπορικό Κέντρο Atrium, Xαριλάου Τρικούπη 6)
  • «Φιλοκαλία» (Βουλής 36)
  • «Ορθόδοξος Λόγος» (Λ. Μεσογείων 419, Αγία Παρασκευή, εντός Εμπορικού κέντρου

Παραγγελίες γίνονται τηλεφωνικά στο 210-3237154 και με αποστολή email στη διεύθυνση xfe@xfe.gr.

 

ΝΕΟ: Παράδοση κατ’ οίκον μέσα από την καινούργια συνεργασία μας με το βιβλιοπωλείο “Πολιτείαεδώ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *