Παιχνίδι – Σινιάλο

Ένα παιχνίδι που θα εξετάσει τη ψυχραιμία, τη σβελτάδα και τη μνήμη σας σε ανοικτό ή κλειστό χώρο!

ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ: 9 ετών και άνω (Τετάρτη Δημοτικού)
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ: 5 ή περισσότεροι

Οι παίκτες σχηματίζουν έναν κύκλο και ένας παίκτης βρίσκεται στο κέντρο του. Ο κάθε παίκτης επιλέγει μια κίνηση-ένα σινιάλο (π.χ. ξύσιμο κεφαλιού, κλείσιμο δεξιού ματιού, παλαμάκι).
Οι υπόλοιποι παίκτες προσπαθούν να απομνημονεύσουν τις κινήσεις των άλλων. Αρχίζει ένας παίκτης κάνοντας πρώτα την δικιά του κίνηση και μετά την κίνηση ενός παίκτη της επιλογής του. Ο δεύτερος παίκτης αντίστοιχα κάνει τη δικιά του κίνηση και μετά κάποιου άλλου.
Έτσι οι παίκτες που βρίσκονται στον κύκλο έχουν μια νοητή μπάλα. Όμως πρέπει προσέχουν να κάνουν τις κινήσεις όσο το δυνατόν κρυφά από τον παίκτη που βρίσκεται στο κέντρο.
Εάν ο παίκτης στο κέντρο δει κάποιον να κάνει κίνηση-να έχει το σινιάλο-κερδίζει και κάθεται στη θέση αυτού που αντιλήφθηκε ότι είχε το σινιάλο. Ο άλλος παίκτης σηκώνεται όρθιος και πάει στο κέντρο του κύκλου. Και το παιχνίδι συνεχίζεται…
Για καλύτερη κατανοήση ας δώσουμε ένα παράδειγμα. Ο παίκτης Α βρίσκεται στο κέντρο του κύκλου, οι παίκτες Β,Γ και Δ βρίσκονται στον κύκλο.
Ο παίκτης Β έχει την κίνηση παλαμάκι, ο Γ την κίνηση σήκωμα χεριού και ο Γ κλείνει τα μάτια του. Αρχίζει το παιχνίδι και ο Β κάνει παλαμάκι και μετά σηκώνει το χέρι του. Μετά ο Γ σηκώνει το χέρι του και κλείνει τα μάτια του. Όμως τον βλέπει ο παίκτης Α.
Έτσι ο παίκτης Α κάθεται στη θέση του Γ, και ο Γ πάει στο κέντρο.
Ο παίκτης που βρίσκεται στο κέντρο θα δυσκολευτεί να βρει τη νοητή μπάλα, γιατί οι παίκτες στον κύκλο κάνουν τις κινήσεις γρήγορα και κρυφά.

Καλά σινιάλα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *