Μια εικοσαετία

Οι σύντομες αυτές γραμμές γράφτηκαν για να γνωρίσουν τα νεότερα μέλη της Ένωσής μας την ιστορία μιας εικοσαετίας της Χριστιανικής Φοιτητικής Ενώσης και να πάρουν μια ιδέα πώς άρχισε το έργο αυτό και πώς εργάστηκαν εκείνοι που θέλησαν να θεμελιώσουν μια τέτοια προσπάθεια.

Πολλά, με μεγάλη συντομία αναφέρονται και άλλα ούτε καν θίγονται. Γιατί τα είκοσι αυτά χρόνια είναι χρόνια εργασίας εντατικής. Η Χριστιανική Φοιτητική Ένωση δεν είναι απλώς συλλογος, που έχει το καταστατικό του και διοργανώνει μερικές διαλέξεις διαφωτιστικές ή και πνευματικού καταρτισούμ. Είναι μια Ένωση, ένα μελίσσι. Μελίσσι που συνεχώς εργάζεται για να γλυκάνει με το μέλι το πνευματικό πόνους ψυχικούς. Είναι κοινωνία ανθρώπων νέων, φοιτητών και φοιτητριών, που εργάζονται μόνο και μόνο για τη δόξα του Χριστού, την επικράτηση της Βασιλείας Του επί της γης. Η δουλειά αυτή τους δίνει δόξα, χαρά και κόπο. Από τα τρία αυτά, τη δόξα τη δίνουν στο Θεό, τη χαρά στο διπλανό τους. Για τον εαυτό τους κρατούν μόνο τον κόπο! Τον χαρούμενο και ευλογημένο κόπο!
Γράφτηκαν όμως και για ένα άλλο λόγο οι γραμμές αυτές. Για να γνωρίσουν, όσοι θέλουν, το έργο της ΧΦΕ.

Χριστιανική Φοιτητική Ένωση

(Από το πρόλογο του βιβλίου)

Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο από το παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.xfe.gr/wp-content/uploads/2023/02/xfe_mia_eikosaetia.pdf

2 comments

  1. Ξαναδιαβάζω τό βιβλίο μετά από πολλά χρόνια <> εκδόσεως 1962 γιά νά μπορέσω νά βάνω νέα αρχή στήν πνευματική ζωή
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧ.ΜΟΣΧΟΣ
    ιατρος παθολόγος & ιεροψάλτης

    1. Πολύ χαιρόμαστε που ακόμη και σήμερα σας μιλάει αυτό το βιβλίο κύριε Μόσχο! Ο Θεός να σας έχει καλά και να σας δίνει δύναμη στον αγώνα! Μακάρι να ιδωθούμε από κοντά σε κάποια από ευκαιρίες που θα διοργανώσει η ΧΦΕ πρώτα ο Θεός με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

      Από την ομάδα διαχείρισης της σελίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *