Κοίμηση π. Ηλία Μαστρογιαννόπουλου

 

Ο σεβαστός και αγαπημένος μας Αρχιμ. π. Ηλίας Μαστρογιαννόπουλος βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην αγκαλιά του Κυρίου, που τόσο αγάπησε, διακόνησε και μας έμαθε κι εμάς να αγαπούμε…

Όπως ενημερωθήκαμε από την Αδελφότητα, η Εξόδιος Ακολουθία θα γίνει αύριο στις 17.00, στο εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως στο Κτήμα, στην Αγία Παρασκευή.

Είναι πολλά αυτά που έχει να διηγηθεί καθένας που τον γνώρισε. Για την ώρα μόνο σιωπή και χαρμολύπη για έναν αρχοντικό άνθρωπο που μας δίδαξε, μας ενέπνευσε, μας άνοιξε τους πνευματικούς ορίζοντες και, μέχρι την τελευταία στιγμή, με διαύγεια και ισόβια σταθερότητα, μας έδειχνε το Πρόσωπο Εκείνου.

Στη φωτογραφία, μιλάει σε φοιτητές της Χ.Φ.Ε. με θέμα “Μαθητεία στην Καινούργια Ζωή”, από το ομώνυμο βιβλίο του. Μοιραζόμαστε με όλους, μια μικρή παρακαταθήκη από εκείνες τις κουβέντες του:

“Δεν αρκεί ότι έσπασαν οι πάγοι. Αλίμονο αν καθίσουμε να κοιτάζουμε τους σπασμένους πάγους. Τώρα είναι ίσως η πιο μεγάλη δουλειά, η πιο θετική και δημιουργική. Να χτίσουμε πάνω στα θρυμματισμένα παγόβουνα. Να μη μείνουμε στο α΄ ημιστίχιο του Βερίτη, αλλά να γίνουμε χτίστες και φυτευτές. Δεν αρκεί το ότι έχει κηρυχθεί το χριστιανικό μήνυμα από πολλές προηγούμενες γενεές. Πρέπει να κηρυχθεί και σήμερα, σ’ αυτόν τον τόσο παράξενο και απαιτητικό αιώνα.

Και μη μου πείτε ότι κηρύττεται στους άμβωνες των Εκκλησιών. Πρέπει να κηρυχθεί παντού, διότι το κάθε τι είναι άμβων. Πρέπει να κηρυχθεί από όλους και στην κάθε μία περίπτωση…. Το Ευαγγέλιο δεν επαναλαμβάνεται μηχανικά, δεν μεταδίδεται διά μαγνητοφώνου. Αλλά βιούται, αφομοιούται και ακτινοβολείται. Είναι ζύμη ζωής και σπόρος δημιουργίας.”

 

Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε ένα αφιέρωμα της “Ορθόδοξης Αλήθειας” για το π. Ηλία, που φιλοξενείται στον ιστότοπο του εκκλησιαστικού πρακτορείου “Ρομφαία”:

Η ψυχή της ζωής που πορεύεται με τα σανδάλια του Ιησού

 

Την ευχή του να έχουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *