Επίκαιρο μήνυμα του Προϊσταμένου της Αδελφότητος Ζωή

Διαβάστε παρακάτω το επίκαιρο μήνυμα του Προϊσταμένου της Αδελφότητος Θεολόγων η Ζωή, Αρχιμανδρίτου π. Βασιλείου Μπλάνα, ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,

«Χαίρετε ἐν Κυρίῳ πάντοτε».

Καθώς πλησιάζουν οι ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα, επιτρέψτε μου να επικοινωνήσω αδελφικά μαζί σας.

Περνάμε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο. Ο κορονοϊός, έχει βαρύτατες επιπτώσεις όχι μόνο στον οικονομικό και εργασιακό τομέα, αλλά στο πνευματικό και ψυχολογικό «είναι» μας. Δυστυχώς δεν κατανοούμε ως σύνολο, ως άρχοντες και αρχόμενοι, ως Κλήρος και λαός, την αιτία του βαρύτατου αυτού επιτιμίου, που παραχωρείται εκ μέρους του Πανάγαθου Τριαδικού Θεού, εξ αιτίας των πολλών αμαρτιών μας και της μεγάλης αποστασίας μας από το θέλημά Του.

Το θέμα της επιδημίας δεν είναι μόνο υγιειονομικό. Είναι κυρίως πνευματικό. Και καλούμαστε να καταφύγουμε με μετάνοια ειλικρινή στον Κύριο των Δυνάμεων. Και να Τον ικετεύσουμε μετά θερμής πίστεως, να ελεήσει το λαό μας, και να μας λυτρώσει από τις συνέπειες του φοβερού αυτού κακού.

Τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, ας συμμετέχουμε αδελφοί μου, στο βαθμό που θα μας είναι δυνατόν, στις ιερές ακολουθίες. Ας είμαστε όμως περισσότερο συμπορευόμενοι με τον Κύριο στο εκούσιο πάθος Του. Ας Τον ικετεύουμε ταπεινά, να μας αξιώνει να Τον ακολουθούμε συσταυρούμενοι, συνθαπτόμενοι, και συνανιστάμενοι μαζί Του.

Εορτάζοντες το Πάσχα του Κυρίου, ας βιώσουμε δυνατά και το δικό μας προσωπικό πάσχα. Τη δική μας προσωπική «διάβαση»: Από την αμαρτία στη λύτρωση, από το θάνατο στη ζωή, από τη φθορά στην αφθαρσία, από τη γη στον ουρανό.

Με πολλή αγάπη εν Χριστώ Σταυρωθέντι και Αναστάντι,

π. Βασίλειος Μπλάνας

Αθήνα, 20 Απριλίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *